Ja ci polecam ryż, jakaś kasza, makaron + mięso z piersi kurczaka ew. indyka, tuńczyk, panga, wołowina. Do tego możesz schrupać jakiś owoc. Unikaj tłuszczy i dostarcz sporą ilość białka, w stosunku do węgli 1:2. Pozdr
Podaj całkowity rozkład BTW. Jeżeli chodzi o produkty to jest ok, ale szynkę z piersi kurczaka zamień na zwykłą pierś. Na posiłek potreningowy 125g twarogu i 10g oliwy średnio się nadaje, dałbym tu normalny pełnowartościowy posiłek. Zmieniony przez - Memek66 w dniu 2012-10-03 20:35:33
No to dobra..zaczynam od jutra jesc kurczaka grilowanego tzn piersi ,w kazdym rodzaju,jakies zielone ryz bialy i poprostu oblicze sobie kalorie ile mi ppotrzeba wegli tluszczy i bialek...Tzn mam dac spokoj z masa i co teraz poprostu starac sie nad dobra postawa ciala i miesni,praca na rzezbe??
WITAMINY A,D,E,K rozpuszczaja sie tylko w tluszczach wiec jak np chcesz przyswoic wit A z marchewki to musisz dodac oliwe. Wybieraj raczej tluste miesa (wolowina, boczek domowy) niz faszerowane hormonami piersi kurczaka. Jedz orzechy, oliwki, awokafo, makrele, sledzie. Im bardziej roznorodnie tym lepiej
a czy filet z piersi kurczaka( szynka) pikok 97% mięsa moze byc?! dokladniej mowiac szynka mialem na mysli ta o ktorej pisze ale nie moglem jej znalezc ?
Wielu kulturystów je 30 minut przed treningiem, najlepszym przykładem jest nawet Robert Burneika, który wypija stacka przedtreningowego na pusty żołądek, po czym zjada posiłek złożony np, z ryżu, piersi kurczaka i warzyw. Jak sam twierdzi nie lubi być głodny na treningu, ja także, dlatego też jem około 30-40 min przed.
Platki kukurydziane odpadaja, kup sobie chociaz jakis pol-produkt owsianych, nie koniecznie 100% owies, jak nie mozesz im dac rady :) Szynki z piersi kurczaka sa ok, ale nie za czesto. Unikaj wyrobow mieso-podobnych.
[...] vitafita; trochę więcej. Kilogram cyca kosztuje 16-18PLN (u mnie na bazarze, w markecie będzie po 13). Z proporcji wychodzi: 16PLN*150g/1000g=2,4PLN za porcję białka. Dla piersi kurczaka 30g białka będzie to jakieś 140g mięsa po 11PLN/kg 11PLN*140g/1000g=1,5PLN Czyli jest lepiej, ale nadal zostaje otwarta kwestia jakości tego mięsa (nie ufam [...]
Wg nauki białko sojowe to bv=75, białko kurczaka(czyli z piersi, które to się najczęściej wcina) bv=79. Różnica kosmetyczna. Soja to dobre białko - dużo bcaa, argininy, glutaminy, dodatkowo jeszcze masz tam za free lecytynę. Żeby białko było pełnowartościowe, wystarczy rozrobić to białko w szklance mleka - masz wszystkie aminokwasy :)
pamiętaj waż wszytsko przed obróbką w zrzucie masz pierś smażoną w panierce to jest już po obróbce w której jest pierś panierka i tłuszcza, najlepiej podawać mięso z piersi kurczaka bez skóry i osobno tłuszcz bo 20g to ten kurczak w tym chyba pływa.
No właśnie priorytetowym daniem kulturysty jest pierś kurczaka!!Jeżeli ktoś mieszka na wśi to wie co jje!A co z tymi którzy zaopatrują się w piersi w supermarketach, lub choćby nawet zwykłych sklepikach!!Przecięż to może być taki sam syf jak w nieszczęsnym gyrosie o którego pytałem!!
[...] i mam 4 treningi w tygodniu. A tutuj przedstawiam swój ostatni plan, którym ćwiczyłem w czerwcu i przez połowę lipca, bo robiłem siłę. Przed każdym terenigiem jem 100g piersi kurczaka i 125g ryżu oprócz tego biorę jeszcze masówkę, kreatynę, białko i taurynę. Teraz sytuacja się znacznie zmieniła i raczej trudno będzie mi oczekiwać zmiany bo [...]
Ale ja wiem, jak powstaje wpc. Jest to produkt uboczny mleka (które po wydojeniu poddawane jest mocnej obróbce...), filet z piersi kurczaka nie jest takim produktem. Ale chcesz możemy sobie tak pisać, aż ktoś nie dostanie bana. Ja niczego nie neguję, zauważam tylko fakty. Ale zacietrzewienie doprowadza Cię już do skrajnych i niegrzecznych uwag. [...]
Najlepiej dieta,ale jeśli nie możesz,to chociaż jedz,co trzy godz.Białka,tłuszcze,węglowodany(twaróg chudy,piersi kurczaka,indyka,kaszę gryczaną,ryż brązowy,chleb żytni-pełnoziarnisty,oliwa z oliwek,tran,warzywa,płatki owsiane,jaja,itd.)Poczytaj o odżywianiu.Cześć.